Yemek Tarifleri

Yufka ile Kolay Mantı Yapılısı

2


Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Hamurişi
Pişirme Süresi :10-15 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Çok Kolay
Kişi Sayısı :2-4

Malzemeleri
1 adet yufka
yarım su bardağı kıyma
yarım kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağ (sosu için)
1 tatlı kaşığı tereyağ (sosu için)
1 çay kaşığı nane (sosu için)
yarım tatlı kaşığı biber salçası
4-5 sap maydonoz
bir tutam tuz
yarım su bardağı ayran
bir tutam karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı
Yufkayı ikiye bölelim.İki parçaya da ayranı kaşıkla sürelim. Soğanı ve maydanozu incecik doğrayalım.Kıymaya tuz ve karabiber ilave edip, tüm malzemeleri karıştıralım. Yufkanın geniş parçasına kıymalı harçtan koyalım.incecik sararak rula oluşturalım.İki parmak kalınlığında keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.180 derecede üzerleri kızarana dek pişirelim.Fırından çıkınca sarımsaklı yoğurt dökelim.Bir tavaya yağları alalım. Yağlar kızınca biber salçası ve naneyi ilave edelip, biraz ocakta tutup, üzerine dökelim.

2 yorum: Leave Your Comments

  1. İlk defa gördüm böyle bir şey olduğunu ama normal mantı hiç birşeye değişilmez :)

    YanıtlaSil
  2. Galiba bu mantının adı ''Şip Şak Mantı'' :)

    YanıtlaSil