Yemek Tarifleri

Portakallı HasHaslı Kek Yapılısı

3



Ayrıntıları
Mutfağı :Türk,Diğer Mutfaklar
Türü :Hamur Çeşitleri
Pişirme Süresi :60-50 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :10-15

Malzemeler
2 adet yumurta
170 g (1 su bardağı) toz şeker
100 ml (1 çay bardağı) sıvı yağ
100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu
1 portakal kabuğu (rendesi)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
110 g (1 su bardağı) tam buğday unu
55 g (yarım su bardağı) buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
300ml (1,5 su bardağı) portakal suyu
200 ml (1 su bardağı) süt

Hazırlanışı
Yumurta ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın.
Sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, şekerli vanilini ve haşhaşı ekleyip 1 dakika daha çırpın. 
Tam buğday unu, buğday unu ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. 
Hamuru yağlanmış 26 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Fırından alın, 15 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı sosu portakal suyu ve süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynama başlayınca 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Keki dilimleyip sos ile birlikte servis yapın.

AFİYET OLSUN

3 yorum: Leave Your Comments

  1. Annemin yaptıgına benzıyor. Ben de deneyecegım

    YanıtlaSil
  2. Görünüşü bile süper tadı dahada süperdir

    YanıtlaSil
  3. Haşhaş varsa zaten yemeyip izlemelisin :D

    YanıtlaSil