Ayrıntılar
Mutfağı :Türk
Türü :Hamur Çeşitleri
Pişirme Süresi :55-60 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :2-4
Malzemeler
3 adet yumurta
1 Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kıyılmış dereotu
200gr peynir
1 paket kabartma tozu
1 alabildiği kadar un
1 az tuz
Hazırlanışı
Malzemelerimizi sırasıyla yumurta, yoğurt zeytinyağı şeklinde karıştırıp klasik kek hamuru elde ediyoruz. En son ince kıyılmış dereotunu ve irice ufalanmış peyniri ekliyoruz.
(peynirin ezilmemesine dikkat )
180 derece fırında kekimizi pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder