Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Zeytinyağlı
Pişirme Süresi :35-40 dk
Pişirme Şekli :Soğuk
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :4-6
Malzemeleri
5 su bardağı nohut
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet limon
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı tahin
birkaç tutam maydanoz
Hazırlanışı
Nohut akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zytinyağı ve limon suyu robotta ezilir. Çok katı olursa haşladığımız nohutun suyundan ½ çorba kaşığı karışıma ilave edebiliriz. Baharatlar ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzeri maydonoz ve kırmızı biberle-pul biber ile süslenir.
Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder