Yemek Tarifleri

Cevizli Kesme Baklava Yapılısı

0



Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Tatlı
Pişirme Süresi :30-35 dk
Beslenme Tipi :Diyet
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :6-8

Malzemeleri
2 su bardağı süt
2 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket margarin (erimiş)
2 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 litre su (şerbeti için)
3 kg toz şeker (şerbeti için)
2 adet küçük limon tuzu (şerbeti için)

Hazırlanışı
Bir kaba süt, soğuk su, yoğurt, eritilmiş margarin konur. Un katılır. Kulak memesi yumaşaklığında hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Parçalar oklava ile ince ve büyük yufkalar şeklinde açılır. Açılan yufkalar biraz bekletilir. Bekletilen yufkaların yarısı yağlanmış baklava tepsisine üst üste konarak döşenir. Üzerine ceviz ekilir. Kalan yufkalar da bunun üzerine yerleştirilir. Baklava şeklinde kesildikten sonra üzerine kızdırılmış sıvı yağ dökülür, fırında pişirilir. Bir tencereye su ve şeker konur. Limon tuzu katılır. 15 dk şerbet kaynatılır. Soğutulmuş şerbet fırından yeni çıkmış olan baklavanın üzerine dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder