Yemek Tarifleri

Patlıcanlı Süzme Yogurtlu Közbiber

4



Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Meze
Pişirme Süresi :20-30 dk
Pişirme Şekli :Kızartma
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :3-4

Malzemeler
1 Avuç Ceviz
4 Adet Közlenmiş Konserve Biber
2 Adet Patlıcan
4 Yemek kaşığı Süzme Yogurt
1 Su bardağı Zeytinyağı
Kararında Maydanoz

Hazırlanışı
Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun,Uzunlamasına 4’e bölün ve zar büyüklüğünde doğrayın.Tuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak kağıdıyla kurulayın. Zeytinyağını kızdırın.Patlıcanları kızgın yağa atıp,fazla yağının süzülmesi için havlu kağıt üzerine çıkartın.Ceviz ile karıştırın. Közlenmiş biberlerin içini bu karışımla doldurun. Servis tabağına dizip üstlerine birer kaşık süzme yoğurt koyun. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek soğuk olarak servis edin. 
Afiyet Olsun



İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9

4 yorum: Leave Your Comments

  1. Ceviz,közlenmiş biber ve patlıcan içeriği çok değişik bir yemek.

    YanıtlaSil
  2. Köz biber tek başına bile harika bir lezzet.. Bu mükemmeldir.

    YanıtlaSil
  3. içinde patlıcan olmasaydı diğerleri höpür höpür giderdi

    YanıtlaSil
  4. resmi ilk gördügümde dedim kesin tatlı ama mezeymiş ve güzelde duruyor bence :)

    YanıtlaSil