Yemek Tarifleri

Çig Börek NasıL Yapılır

0
Ayrıntıları
Türü :Hamurişi
Pişirme Süresi :20-25 dk
Pişirme Şekli :Kızartma
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :4-6

Malzemeleri
1 kg un (Hamur için)
500 gram orta yağlı kıyma (İçi için)
1 adet yumurta (Hamur için)
2 tatlı kaşığı tuz (Hamur için)
1 adet kuru soğan (İçi için)
1 yemek kaşığı Knorr Sebzeli Çeşni (İçi için)
1 çay kaşığı pul biber (İçi için)
Biraz kıyılmış maydanoz (İçi için)
1 çay kaşığı ucuyla karabiber (İçi içi)

Hazırlanışı
Derin bir kapta un-yumurta-tuz-su karıştırılır. Normal hamur haline getirilir. Yarım saat dinlendirilir. Küçük bezeler alınarak servis tabağı büyüklüğünde börek hamuru açılır. Açılan hamura hazırlanan iç kıyma sürülerek hamur kapatılıp ay şeklinde kesilir. Kızgın ay çiçek yağında kızartılıp servis yapılır. 
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder