Yemek Tarifleri

irmik Helvası Nasıl Yapılır

0

Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Tatlı
Pişirme Süresi :20-25 dk
Pişirme Şekli :Tencere
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :4-6

Malzemeleri
3 su bardağı kalın irmik
1 bardak tereyağı
yarım paket vanilya
1 fincan çam fıstığı ya da badem
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı kaynar su ya da süt

Hazırlanışı
Tencerede yağı eritip, irmik ve fıstığı içine katın. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta hararetli ateşte 35-40 dakika kadar kavurun. Üzerine kaynar su ya da süt döküp, bir iki kere karıştırın, sonra vanilya ve şekeri de ilave edin, tencerenin ağzını kapatıp, çok hafif ateşte biraz pişirin. Sonra ateşi söndürüp demlenmeye bırakın, servis yaparken üzerini fıstık veya bademle süsleyip tarçın serpin. 
AFİYET OLSUN.

0 yorum:

Yorum Gönder