Ayrıntıları
Mutfağı :Türk,Diğer Mutfaklar
Türü :Hamur Çeşitleri
Pişirme Süresi :60-50 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :10-15
Malzemeler
2 adet yumurta
170 g (1 su bardağı) toz şeker
100 ml (1 çay bardağı) sıvı yağ
100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu
1 portakal kabuğu (rendesi)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
110 g (1 su bardağı) tam buğday unu
55 g (yarım su bardağı) buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
300ml (1,5 su bardağı) portakal suyu
200 ml (1 su bardağı) süt
Hazırlanışı
Yumurta ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın.
Sıvı yağ, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, şekerli vanilini ve haşhaşı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Tam buğday unu, buğday unu ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
Hamuru yağlanmış 26 cm çapındaki kalıba alın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 160°C (önceden ısıtılmış
Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Fırından alın, 15 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
Beyaz çikolatalı sosu portakal suyu ve süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaynama başlayınca 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
Keki dilimleyip sos ile birlikte servis yapın.
AFİYET OLSUN
Annemin yaptıgına benzıyor. Ben de deneyecegım
YanıtlaSilGörünüşü bile süper tadı dahada süperdir
YanıtlaSilHaşhaşlı olan herşeyi çok severim eminim portakallısıda güzeldir
YanıtlaSilHaşhaş varsa zaten yemeyip izlemelisin :D
YanıtlaSil